Odprtje nove razstave ob poti na Velenjski grad z naslovom 15 obrazov mesta

V četrtek, 17. oktobra, bomo ob 17. uri odprli novo razstavo ob poti na Velenjski grad z naslovom 15 obrazov mesta. Gre za eno od razstav v sklopu projekta Foto Pajk Velenje, pričevalec modernističnega mesta, ki ga letos v sodelovanju pripravljata Muzej Velenje in Galerija Velenje.

Razstava v razstavišču na prostem, ki je slikovito poimenovano 233 stopnic v zgodovino, bo tokrat predstavila izbor fotografij Volbenka Pajka, ki ponujajo različne poglede na mlado in moderno mesto Velenje v obdobju njegove najintenzivnejše rasti.

Odprtje bodo ob vznožju stopnic na grad z glasbo pospremili učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

 

Odprtje razstave bo hkrati uvod v slikarsko delavnico z naslovom Od fotografije do slike, ki se bo ob 17.30 začela v Galeriji Velenje, kjer so trenutno prav tako na ogled Pajkove fotografske stvaritve. Udeleženci delavnice bodo tokrat navdih torej iskali v odličnih fotografijah Volbenka Pajka, ki pričajo o nastanku, rasti in razvoju “Novega Velenja”.

 

Muzej Velenje je v sklopu projekta Foto Pajk Velenje, pričevalec modernističnega mesta, doslej postavil že dve razstavi, s katerima predstavlja ustvarjalnost znamenitega velenjskega fotografa Volbenka Pajka – ena je na ogled v Podhodu Pošta, druga pa v Galeriji F-bunker. S Pajkovimi fotografijami so velenjski muzealci opremili tudi knjižico Abeceda mesta Velenje, ki so jo ob prazniku Mestne občine Velenje prejela vsa velenjska gospodinjstva, za predstavitev projekta Foto Pajk Velenje, pričevalec modernističnega mesta pa so skupaj z Galerijo Velenje – Festivalom Velenje izdali tudi razglednico.

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button