Filmski konec tedna z Muzejem Velenje

16. aprila  leta 1927 se je rodil dr. Milan Ževart, eden najuspešnejših slovenskih zgodovinarjev in muzejskih strokovnjakov. Ukvarjal se je predvsem z novejšo zgodovino in NOB na slovenskem Štajerskem. Od leta 1958 do leta 1992 je bil ravnatelj Muzeja narodne osvoboditve v Mariboru in profesor na Pedagoški akademiji ter Pedagoški fakulteti v Mariboru. Ob muzejskem delu je skupaj s sodelavci postavil preko 200 razstav.
Dr. Milan Ževart je bil tudi pobudnik ustanovitve Šaleškega muzejskega in zgodovinskega društva ter deset let njegov predsednik. Za svoje delo je prejel številna priznanja in nagrade, med drugim častni znak svobode Republike Slovenije.
Vabimo vas k ogledu kratkega dokumentarnega filma o življenju in delu dr. Milana Ževarta, ki ga je ob predstavitvi Zbornika simpozija v spomin dr. Milanu Ževartu pripravila sodelavka Muzeja Velenje Pina Špegel. Predstavitev zbornika je potekala 10. maja 2017 v Vili Bianca, simpozij v spomin dr. Ževartu pa je Muzej Velenje pripravil oktobra 2016.
Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button