Slovenski kulturni praznik v Muzeju Velenje

V Muzeju Velenje smo veseli, da lahko ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarja, obiskovalce povabimo na ogled razstav v svojih enotah. Vse ljubitelje kulturne dediščine vabimo, da med 10. in 17. uro obiščejo razstave na Velenjskem gradu, Hiši mineralov, Spominskem centru 1991 in Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. V Galeriji F-bunker obiskovalce pričakujemo med 9. in 11. ter med 19. in 21. uro. Obisk muzejskih enot bo na praznični dan brezplačen.

Ob tem Muzej Velenje obiskovalce naproša za dosledno spoštovanje vseh ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, vključno z največjim dovoljenim številom obiskovalcev v posameznem muzejskem prostoru.

Na praznični dan Muzej Velenje vabimo tudi na splet, kjer bomo predstavil novost: poddajo oziroma podkast. V predstavitveni epizodi z naslovom »O tem in onem z direktorico Mojco Ževart«, ki jo bo Muzej Velenje objavil 8. februarja ob 10. uri, bodo poslušalci lahko prisluhnili pogovoru »muzejske novinarke« Alme Javornik z direktorico Muzeja Velenje Mojce Ževart. Spregovorili bosta o delovanju muzeja, praznovanju kulturnega praznika in o nastanku muzejske poddaje. Podkast Muzeja Velenje bo na voljo na Facebook profilu, spletni strani, YouTube kanalu Muzeja Velenje in na platformi SoundCloud.

Ob 12. uri bomo  objavili spletno razstavo portretov sodelavcev Muzeja Velenje, ki jih je v fotografski objektiv ujel Janez Svetina, dolgoletni uslužbenec Muzeja Velenje in ljubiteljski kulturni ustvarjalec ter poustvarjalec. Janez Svetina (1967–2016) je bil rojen na slovenski kulturni praznik, 8. februarja. Razstavo si bodo lahko sledilci Muzeja Velenje ogledali na Facebook in Instagram profilih in spletni strani Muzeja Velenje.

Ob 16. uri bomo objavili kratek spletni koncert Moškega pevskega zbora Kajuh, ki zaznamuje 100 let delovanja. Z videom bodo predstavili raznolik zborov repertoar in tako opozorili tudi na pomen tovrstnih zasedb. Zbor s stoletno tradicijo bomo  v tem mesecu predstavili tudi z razstavo v Podhodu Pošta. Koncertu bodo poslušalci lahko prisluhnili na muzejskih Facebook in Instagram profilih, spletni strani in YouTube kanalu.

Prisrčno povabljeni, da slovenski kulturni praznik preživite z Muzejem Velenje! Praznujte z ogledom razstav v živo in z obiskom muzeja na spletu!

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button