20 let poslovno konferenčnega hotela Paka

Muzej Velenje je ob 20-letnici poslovno konferenčnega hotela Paka pripravil razstavo o osrednjem velenjskem mestnem hotelu, ki je na ogled v hotelu Paka.

 

Hotel Paka ni bil nikoli samo hotel. Že od 8. julija 1961. leta, ko je prvič odprl svoja vrata Velenjčanom in obiskovalcem Šaleške doline, je hkrati postal osrednji mestni hotel in središče družabnega življenja v takrat najmlajšem in najmodernejšem slovenskem in jugoslovanskem mestu. Od takrat do danes se je v hotelskih prostorih odvilo nešteto najrazličnejših javnih in zasebnih dogodkov, srečanj, prireditev in sprejemov.

Ko je 19. junija 1998 popolnoma prenovljeni hotel v polnem sijaju ponovno na stežaj odprl svoja vrata, je bilo spet vse tako, kot da jih ne bi nikoli zaprl. Hotel je bil spet »nov« in pripravljen, da obudi svojo znamenito zgodbo. Hitro je spet utrdil vlogo osrednjega mestnega hotela, v katerem so svoj začasni dom našli številni turisti, športniki, poslovneži in drugi od blizu in daleč, ki jih je na njihovih poslovnih ali zasebnih poteh zaneslo v Šaleško dolino. Tudi Velenjčani so v prenovljenem hotelu hitro odkrili nekdaj tako priljubljeno, sedaj pa že skoraj pozabljeno mestno stičišče. Čeprav je spet sijal kot nekoč, je hotel v novih, drugačnih časih, potreboval tudi neko novo zgodbo. Ko ga je pod svoje okrilje prevzel velenjski gigant Gorenje, je na novih poslovnih temeljih in odličnosti, ki jo krasijo štiri zvezdice, zgradil novo zgodbo na področju konferenčnega turizma. V preteklih dveh desetletjih so se tukaj odvijali številne konference, seminarji, izobraževanja, skupščine in poslovni dogodki. In kot takšen, sodoben poslovno konferenčni hotel, se je hotel Paka kmalu uveljavil tudi v širši regiji.

Pokaži več Pokaži manj
Accessibility
Call Now Button