Dan odprtih vrat ob mednarodnem muzejskem dnevu

Vabljeni, da Mednarodni muzejski dan, ki letos poteka pod geslom Moč muzejev, preživite v družbi Muzeja Velenje. Na voljo bo brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav na Velenjskem gradu in Hiši mineralov. Ogled bo možen od 10:00 do 18:00. Možnost brezplačnega ogleda Muzeja usnjarstva na Slovenskem bo od 9:00 do 17:00.

 

Ob tej priložnosti smo pripravili plakat za skupno razstavo plakatov slovenskih muzejev in galerij, ki bodo na ogled na različnih lokacijah po Ljubljani. 

 

Mednarodni muzejski dan bomo ob 17:00 v muzeju na Velenjskem gradu popestrili s strokovnim vodstvom po novi stalni razstavi z naslovom Mojster fotografije Volbenk Pajk. Gre za preoblikovano občasno razstavo z naslovom Foto Pajk: pogled za objektiv fotografskega mojstra Volbenka Pajka, ki je bila na Velenjskem gradu na ogled v preteklem letu. S stalno razstavo v muzeju omogočiti stalen dostop po bogate in za Velenje izjemno dragocene fotografske dediščine mojstra Pajka. Na razstavi so predstavljeni predmeti, ki jih je mojster Pajk uporabljal pri svojem delu v ateljeju Foto Pajk in na terenu. S postavitvijo predmetov in ostale fotografske ter tehnične opreme je prikazan tudi postopek razvijanja srebrnoželatinske črnobele fotografije. Po razstavi bo popeljala avtorica Andželina Jukić.

Accessibility
Call Now Button