Ta veseli dan kulture in praznični sejem na Velenjskem gradu

V soboto, 3. decembra 2022, bomo vse kulturne ustanove po Sloveniji z raznovrstnimi dogodki praznovale Ta veseli dan kulture. Na praznični dan bomo velenjski muzealci odprli vrata naših enot za brezplačen ogled razstav. Od 10. do 17.  ure so obiskovalci vabljeni na brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav na Velenjskem gradu in v Hiši mineralov v Starem Velenju, od 9. do 17. ure pa v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.

 

Na Velenjskem gradu pa bomo priredili praznični sejem, na katerem se bodo predstavili lokalni ustvarjalci in rokodelci. Vabljeni med 10. in 17. uro, da jih obiščete in si izberete kakšno praznično darilce.  Nato pa še raziščete vse skrite kotičke našega muzeja!

 

Praznični dan bomo zaključili ob 16.30 z odprtjem gostujoče razstave Jaslice na Velenjskem gradu. Letošnja razstava Jaslice bo na Velenjski grad prispela iz Češke, saj jo je pripravil češki muzej Muzeum Vysočiny Jihlava. Na odprtju razstave bo nastopil Otroški pevski zbor Župnije bl. A. M. Slomška pod vodstvom Neve Berke.

 

Prijazno vabljeni in se vidimo!

Accessibility
Call Now Button