Koncert Flavtastičnih 7 z gosti

V soboto, 18. maja, na mednarodni dan muzejev, vas vabimo ob 19. uri v atrij Velenjskega gradu na koncert z naslovom Flavtastičnih 7 z gosti. 

 

Skupino Flavtastičnih 7 sestavlja sedem akademskih flavtistk in profesoric flavte iz Velenja in okolice – Neva Berke, Nina Fajfar Baša, Agata Gojkošek, Diana Štih, Mojca Ušen Tkalčec, Ana Zajc Smolčnik in Špela Zamrnik. Glasbenice so se združile zaradi želje po skupnem muziciranju. Na sobotnem koncertu bodo predstavile različna dela klasičnih in modernih skladateljev, nekaj pa tudi lastnih skladb ali priredb. Posebej so ponosne na svojo prijateljico Agato Gojkošek, flavtistko in skladateljico, ki je v zadnjem času napisala kar nekaj skladb in priredb za flavto v različnih sestavih. Njena najnovejša skladba “Circus Flautasticus” je bila originalno napisana za Slovenski orkester flavt, katerega članice so vse flavtistke in jo bodo tokrat z veseljem predstavile tudi v tej zasedbi.

 

V svojo družbo so povabile goste, Nino Verboten, Leona Cesarca in Tomaža Smolčnika. S klavirjem, kontrabasom in tolkali bodo popestrili družino flavt, ki jo sestavljajo pikolo flavta, koncertna flavta v C, alt flavta in bas flavta. Koncert pripravljajo v čudovitem ambientu Velenjskega gradu, ki s svojo akustiko lepo poudarja zvok flavte. Dogodek bo smiselno zaokrožen z veznim besedilom, ki ga bo ustvaril in interpretiral vsestranski umetnik Ambrož Kvartič.

 

Dogodek organizirajo KUD Kefeide in Muzej Velenje, sofinanciran je s strani Mestne občine Velenje. Vstop je prost.

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button