Zaščitne maske - v muzejski koronanabiralnik!

V času prvega vala epidemije v Sloveniji smo v Muzeju Velenje, tako kot v številnih drugih muzejih v Sloveniji in po svetu, začeli zbirati pričevanja o novih razmerah, v katerih smo se znašli zaradi pojava novega koronavirusa.

V koronanabiralnik, kot smo poimenovali akcijo, smo doslej prejeli največ fotografij, ki pripovedujejo o spremenjenem vsakdanjiku, o drugačnem zaznamovanju praznikov, o utripu mesta v času karantene.

Od pomladi so nekateri elementi tako imenovane »nove realnosti« že postali naši stalni spremljevalci. Med njimi so gotovo tudi zaščitne obrazne maske. Tako vas v Muzeju Velenje vabimo, da z nami delite svoje izkušnje, povezane z maskami: kako se počutite, ko jih uporabljate; menite, da vplivajo na ljudi in odnose med njimi; nosite masko, ki ste jo izdelali sami; vam je masko kdo podaril; kakšna je vaša najljubša maska; ste zaščitne obrazne maske uporabljali že kdaj pred pandemijo novega koronavirusa; je z zaščitno obrazno masko povezan kak vaš zanimiv spomin … Skratka, sodelavce Muzeja Velenje zanima vse, kar jim povezanega z zaščitnimi obraznimi maskami lahko poveste ali pokažete.

Zbiramo najrazličnejše gradivo: zapise, fotografije, otroške risbice, umetniške izdelke … Skratka vse, kar govori o maskah, njihovi uporabi, različnih izvedbah in upodobitvah.

Če bomo v muzeju z vašo pomočjo zbrali dovolj gradiva, bomo o »vaših maskah« pripravili tudi razstavo. Gradivo v Muzeju Velenje zbiramo na elektronskem naslovu info@muzej-velenje.si ter po pošti na naslovu: Muzej Velenje, Ljubljanska cesta 54, 3320 Velenje.

Vabljeni, da postanete sooblikovalci muzejskega projekta in pričevalci današnjega časa!

Vsak, ki bo prispeval svojo zgodbo na temo zaščitne obrazne maske, bo v zahvalo za sodelovanje od Muzeja Velenje prejel tekstilno masko za zaščito ustno-nosnega predela z logotipom Muzeja Velenje.

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button