Odprtje fotografske razstave Madagaskar - izgubljeni raj

V ponedeljek, 7. avgusta, ob 19.30, vabljeni na Velenjski grad na odprtje fotografske razstave Madagaskar – izgubljeni raj. Fotografsko razstavo avtorjev Nataše Müller in Mitje Bostnerja bomo odprli s kratkim koncertom Malale Tine Rakoto. Prisluhnili bomo glasbi iz Madagaskarja s pridihom slovenskih evergreenov in slovenskih tradicionalnih pesmi.

Avtorja bosta predstavila razstavo in svojo zgodbo Madagaskarja ter z dražbo razstavljenih fotografij zbirala sredstva za šolanje otrok slovenskega misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju.

Malala Tina Rakoto (vokal, valiha, kabosa, bobni) je po izobrazbi dipl. profesorica francoščine in sociologinja kulture. Začetki njene glasbene poti segajo v leto 1995. Pri 11 letih je začela igrati violino in z očetom Josephom Rakotorahalahy pričela nastopati v duetu Zeze in Malala. Na koncertih sta izvajala glasbo z Madagaskarja, s pridihom slovenskih evergreenov in slovenskih tradicionalnih pesmi. Skupaj sta koncertirala 12 let. Med tem časom je Malala samostojno sodelovala tudi z drugimi slovenskimi glasbeniki ter samostojno nastopila na nekaterih slovenskih festivalih. V študentskih letih se je, med študijem v Parizu, pevsko izobraževala pri priznani jazz pevki in učiteljici Claudiji Solal. Leta 2008 je sodelovala s skupino Tantadruj in z njimi posnela zgoščenko z naslovom “Kar je beži” (uglasbitev poezij Franceta Prešerna), leta 2011 pa je med svojim polletnim bivanjem na Baliju (Indonezija) sodelovala z indonezijsko skupino Navicula in s skupino Dialog dini hari. Trenutno s svojo družino živi in ustvarja v Prlekiji, v Gornji Radgoni. Malalin repertoar pesmi je raznolik in zaobjema širok spekter glasbenega obzorja. Glasbeno nas popelje v svet afriške glasbe ( Madagaskar, Tanzanija, Zelenortski otoki) in ljudskih slovenskih pesmi ter francoskega šansona.

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button