• Odprtje razstave Mihe Kacafure

    NOVICE

Odprtje razstave Mihe Kacafure

V petek, 15. septembra, velenjski muzealci ob 19. uri vabimo v Galerijo F-bunker na odprtje fotografske razstave Mihe Kacafure Onkraj sedanjosti – se zavedamo časa, ki prihaja?

 

V ciklu fotografij avtor Miha Kacafura posega po družbeno angažirani tematiki in se odziva na močno spremenjeno družbeno klimo zadnjih nekaj let. Črno-bele figure v slabo osvetljenem okolju so obkrožene z dimom, ki simbolizira nevarnost v okolju, naj bo plin, sevanje, ali nevidna grožnja političnih sprememb. Fotografije spremlja tudi motiv vanitas, lobanja, ki opominja na minljivost in ranljivost človeka in njegovega okolja.

 

Mihael Kacafura, po izobrazbi magister poslovni ved, se s fotografijo ukvarja od leta 1968.  Je aktiven član Foto Kluba Maribor, kateremu se je pridružil leta 2011 in član Digitalnega foto kluba.  Do sedaj je imel 15 samostojnih in sodeloval na več kot 200 skupinskih razstavah. Ukvarja se predvsem z akt in portretno (ČB) fotografijo ter krajinsko (barvno) fotografijo. Je nosilec naziva EFIAP mednarodne fotografske zveze in F2 Fotografske zveze Slovenije.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Call Now Button
Accessibility
Scroll to Top