Pikin fotografski natečaj "Po pikastičnih obronkih Šaleške doline"

To poletje smo nedvomno več časa kot kdaj prej preživeli v Šaleški dolini ter jo na novo in z zanimanjem odkrivali. Zagotovo smo kak trenutek raziskovanja domačega okolja že ali pa bomo še ujeli v objektiv fotoaparata ali z našimi pametnimi telefoni. Ker se tudi Pika Nogavička izjemno rada potepa, nam je prišepnila, da bi zelo rada videla in vedela, kaj vse ste letos obiskali v Šaleški dolini, kaj ste zanimivega videli, kaj lepega in zabavnega doživeli!

Zato vas vabimo k sodelovanju na Pikinem fotografskem natečaju z naslovom »Po pikastičnih obronkih Šaleške doline«.

Po obronkih Šaleške doline poteka tudi Šaleška planinska pot, ki letos praznuje 45 let od izida vodnika. Pika pravi, da ste se z njo skupaj na Pikinih planinskih pohodih že kdaj potepali po kakšnem od odsekov te poti. Zagotovo poznate zadnjo kontrolno točko poti – prečudovit Velenjski grad, ki letos prav tako praznuje. In to kar 750 let od prve posredne omembe v pisnih virih!

Torej, fotoaparat ali telefon v roke in pot pod noge! Pika že nestrpno pričakuje vaše pikastične fotografije s poti po obronkih naše doline!

Naj vam povemo še to: ob 45. obletnici izida vodnika po Šaleški planinski poti smo v Muzeju Velenje pripravili razstavo z naslovom O poti in njenih ljudeh. Morda ste si jo ogledali, ko je bila v mesecu juliju razstavljena v Podhodu Pošta, še vedno pa jo lahko najdete v spletni galeriji Slovenskega planinskega muzeja. Šaleška planinska pot povezuje veliko naravnih in kulturnih zanimivosti. Med drugim ob njej poleg Velenjskega najdete tudi Šaleški grad, pa Grilovo domačijo v Lipju pri Velenju, Žlebnikovo domačijo v Šentvidu pri Zavodnju, Graško goro, Paški Kozjak, Goro Oljko … in ogromno zanimivega vmes!

Fotografije za Piko bomo zbirali do ponedeljka, 14. septembra. Pošljite jih na elektronski naslov ona.gams@muzej-velenje.si ali po pošti na naslov: Muzej Velenje, Ljubljanska 54, 3320 Velenje. Najlepše fotografije bodo razstavljene na Pikini fotografski razstavi v atriju Velenjskega gradu, ki ji bomo odprli v sredo. 23. septembra, ob 17. uri.

Več informacij o natečaju lahko dobite pri kustosinji pedagoginji Muzeja Velenje Oni Čepaityte Gams na naslovu ona.gams@muzej-velenje.si ali številki 051/382 374.

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button