Pikin vikend na Velenjskem gradu

26. in 27. septembra na Velenjski grad prihajajo dogodki Pikinega vikenda, v okviru 31. mini Pikinega festivala. 

Program:

  • Glasbeni utrinki: kratki nastopi učencev in dijakov Glasbene šole Fran Korun Koželjski in Umetniške gimnazije Velenje ob vsaki polni uri na različnih lokacijah – v grajskem atriju, na grajskem balkonu in še kje drugje. Poiščite jih in jim prisluhnite!
  • Bralni kotiček pri grajski gospe: ob 10.30, 14.30 in 16.30 so najmlajši obiskovalci vabljeni, da prisluhnejo pravljicam, ki jih bo pripovedovala grajska gospa!
  • Ogled gradu v družbi grajske gospe in grajskih otrok: ob 11.30 in 15.30 so obiskovalci vabljeni, da se pridružijo grajski gospe z otroki, ki jih bo na zanimiv način popeljala skozi Velenjski grad in njegovo zgodovino!
  • Srednjeveški tabor z društvom Vitezi Šaleški: v soboto, 26. septembra, od 10. do 18. ure boste lahko na Velenjskem gradu srečali viteze in njihove dame, ki bodo obiskovalcem predstavili, kakšno je bilo življenje na gradovih nekoč. Preizkusili se boste v lahko v srednjeveških igrah in plesih ter prisostvovali mečevanju. V nedeljo, 27. septembra, bodo člani društva Vitezi Šaleški program obogatili še s postavitvijo srednjeveškega tabora v grajskem parku.

 

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button