Predstavitev knjige za otroke Verzi, vrezani v Velenje

V nedeljo, 20. novembra, ob 10. uri, vabimo na predstavitev knjige za otroke Verzi, vrezani v Velenje. Predstavitev bo potekala v okviru novembrskega srečanja mladih muzealcev. Knjigo bodo predstavili avtorja Ambrož Kvartič in Katarina Aman ter Ivo Stropnik iz Velenjske knjižne fundacije, pri kateri je le-ta v izšla v letošnjem letu v zbirki Čokolada s knjigo. Otroke čaka zabavno in ustvarjalno srečanje, ki bo izredno zanimivo tudi za starše. Prepletali bomo šaljive rime in uganke in s tem spoznavali velenjske znamenitosti. V knjigi so izpod peresa Ambroža Kvartiča ter z ilustracijami Katarine Aman v tehniki linoreza zložene pesmi in uganke o velenjskih znamenitostih.

 

Velenjčan dr. Ambrož Kvartič je slovenski etnolog in folklorist, radijski in TV napovedovalec, scenarist ter mladinski pisatelj. Leposlovje za otroke in mladino objavlja v osrednji slovenski periodiki za otroke. Med mladimi bralci so že priljubljene njegove knjižne izdaje pesmi in ugank, veliko njegovih besedil je tudi uglasbenih. Je ustvarjalec dokumentarnih in izobraževalnih oddaj na RTV Slovenija ter avtor številnih strokovnih besedil s področja sodobne pripovedne folklore.

 

Velenjčanka Katarina Aman je likovna pedagoginja (magistrirala iz didaktike in grafike), ilustratorka in kamišibajkarka. Z ilustracijami v tehniki linoreza, grafičnimi portreti idr. likovnimi stvaritvami je opremila več publikacij, jih predstavila knjižno in na samostojnih ter skupinskih razstavah. Pogosto nastopa z avtorskimi kamišibaji. Kot prostovoljka je dejavna pri več velenjskih kulturnih in turističnih društvih.

Facebook
Email
Accessibility
Call Now Button