Najboljši mladi fotografi Slovenije 2021 – od 16 do 21 let

 

V Galeriji F-bunker, je na ogled razstava z naslovom Najboljši mladi fotografi Slovenije 2021 – od 16 do 21 let. Gre za razstavo državne kolekcije fotografij mladih v starosti od 16 do 21 let, ki je konec leta 2021 na Mednarodnem mladinskem fotografskem bienalu v Belgiji dosegla izjemen uspeh: skupinsko zlato medaljo FIAP ter posamično bronasto in srebrno medaljo FIAP. Z nagrajenimi fotografijami se bo predstavilo 14 mladih fotografov.

V okviru slovenske pregledne razstave mladinske fotografije 2021, ki so jo organizirali in izpeljali v Digitalnem Foto Klubu, je pod okriljem pokroviteljstva in pravil Fotografske zveze Slovenije vzporedno z žiriranjem potekal tudi izbor fotografij, ki so konec leta 2021 zastopale Slovenijo na Mednarodnem mladinskem fotografskem bienalu v Belgiji. Izbrani sta bili kolekciji po 20 fotografij v starostnih skupinah do 16 in do 21 let. Obe skupini sta dosegli izjemen uspeh:
– V kategoriji do 16 let je slovenska mlada selekcija osvojila bronasto medaljo FIAP, med posamezniki je Matic Vidmar prejel srebrno medaljo FIAP.
– V kategoriji do 21 let pa je slovenska selekcija osvojila zlato medaljo FIAP, med posamezniki je Luka Vovk prejel srebrno medaljo FIAP in Vesna Malnarič bronasto medaljo FIAP.

Accessibility
Call Now Button