arhiv razstav

100 let NK Šoštanj

Vabljeni na ogled nove občasne razstave v Muzeju usnjarstva na Slovenskem. V letošnjem letu mineva 100 let odkar je bil leta 1920 ustanovljen Nogometni klub Šoštanj. Klub so ustanovili uprava in delavci takratne Vošnjakove usnjarne in je dolga leta deloval pod imenom NK Usnjar Šoštanj.

100 let NK Šoštanj Read More »

Jože Lampret

Ob 120 letnici od rojstva znamenitega šoštanjskega rojaka Jožeta Lampreta (1903–1969) smo se v Muzeju Velenje odločili, da spomin nanj počastimo s ponovno postavitvijo razstave, ki smo jo pripravili leta 2019, ob 50. obletnici njegove smrti. Ob tokratni priložnosti smo razstavo v letu, ko obeležujemo 100. obletnico rojstva še enega znamenitega Šoštanjčana, največjega partizanskega pesnika, Karla Destovnika – Kajuha, dopolnili z nekaj vzporednicami, ki ju povezujejo.

Jože Lampret Read More »

Srebrni vrt: plevel

Vabljeni v Galerijo F-bunker na ogled fotografske razstave litovske avtorice Emilije Petrauskiene. Motivom rastlin njenega Srebrnega vrta, ki je razstavljen v atriju Velenjskega gradu, se na tej razstavi pridruži plevel. Razstava bo na ogled do 25. avgusta 2021.

Srebrni vrt: plevel Read More »

40 let Mestne četrti Levi breg Velenje – vzhod

V Galeriji na prostem pri pošti je na ogled nova razstava z naslovom Mestna četrt Velenje – Levi breg vzhod. Muzej Velenje se je z veseljem odzval povabilu k sodelovanju in pripravi razstave ob praznovanju 40-letnice obstoja Mestne četrti Velenje – Levi breg vzhod. Razstava vabi k pregledu bogatega slikovnega gradiva, opozarja na praznike, zbuja spomine, mlajše generacije pa spodbuja k spoznanju, kako je življenje v tej soseski teklo nekoč. Ob pripravi razstave je nastala tudi knjižica, ki jo bo Muzej Velenje izdal ob podpori Mestne občine Velenje.

40 let Mestne četrti Levi breg Velenje – vzhod Read More »

Barve Afrike

V Galeriji Velenje smo odprli priložnostno razstavo Barve Afrike, ki je nastala ob 50-letnici prve postavitve afriške razstave Františka Foita, češkega kiparja, raziskovalca, fotografa in popotnika. Razstava Barve Afrike je nastala v okviru projekta Zgodba hiše kultnega betona, ki ga je ob 50. obletnici Galerije Velenje koordinirala Galerija Velenje.

Barve Afrike Read More »

»Tu se je smrt utrudila do smrti …: slovenske žrtve Auschwitza«

Na Velenjskem gradu si oglejte gostujočo razstavo Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor z naslovom »Tu se je smrt utrudila do smrti …«: Slovenske žrtve Auschwitza. Razstavo je zasnoval direktor centra Boris Hajdinjak, sodelavci Muzeja Velenje pa so jo dopolnili z nekaterimi usodami prebivalcev Šaleške doline, ki so bili internirani v zloglasnem taborišču smrti Auschwitz.

»Tu se je smrt utrudila do smrti …: slovenske žrtve Auschwitza« Read More »

Accessibility
Call Now Button